Lite bilderpå djur och natur :)








Copright !!

Lite bilder från Dianas student











Copright !!!







11/5

Dressyr i hagen. Hade pessoabettet och red lite dressyr/markarbete i hagen. Han var mycket lättare att jobba och vi fick mer kontakt. Han var fortfarande lite svår i galoppen med det är nått jag får jobba med han om :) Måste öva på galoppfattningar i samlad galopp... Han ökar mycket innan fattningen så jag måste jobba ner han mycket i traven och sen fatta galopp när han är lung och samlad. Värmde upp med mycket volter och ökningar. Också skänkelvikningar som jag faktiskt fick till riktigt bra :)


9/5 Hööks

Åkte in till Hööks för att köpa lite saker jag behöver bl.a ett nytt bett och nya stigläder eftersom dom jag har är så ojämna.


Nya stigläder ( ej dom på bilden )


Pessoabett tredelat


Pelhamdelta (brunt)



Var också sugen att köpa detta träns. Beöver ett till träns som inte har pullargrimma. De var på rea 299 kr
(för 399 kr)
Men jag beslöt mig att avstå.


Diana och jag tog en runda i skogen. Använde pessoabettet med pelhamdeltan med, han kändes mycket lättare att samla in nu :)
Hade också dom nya stigläderna och det kändes mycket bättre.
Vi tog en lagor runda med mycket galopp, Knatte blev lite svettig på halsen vilket han inte brukar bli men pälsen börjar växa ut ny sen senaste klippningen.


5/5

Red Knatte i hagen idag. Det blev lite markarbete efter hans lilla tredagars vila efter tävlingen:) Han var väldigt framåt och glad. Provade också Dianas bett, ett tredelat. Känner att det tredelade eggbettet är lite svagt... Han är svår att få ner och han gapar bara för det mästa. Men han blev redan lite bättre med det vanliga tredelade. Komentera om ni har förslag på bett eller andra frågor eller tips!:)

Skrittade först ganska länge och sen satte igång med lite samlad trav i båda varven innan jag började böja honom på stora volten. Gjorde lite skänkelvikningar också som jag tyckte att han gjorde bra, måste bara få honom lite rakare. Lite tempo ökningar på långsidorna och uppsamlingar på kortsidorna.
Började likadant med galoppen, samlad galopp i båda varven och red i en stor 8 över hela fyrkantspåret och svängde in på medelinjen och gjorde galoppombyte till andra varvet. Jobbade honom på volten och ställde, böjde. Tempoökningar. Gjorde SMÅ volter i hörnen och sen tempoökningar direkt ur volten, det tyckte han va kul :)


Tävling 1 maj

Klubbhoppningen på Torsåsryttare 1 maj.
Jag hoppade två klasser :) Clearound, 70 cm och LD (80 cm).
Diana och jag gick upp tidigt och bytte om och sen till stallet på började knoppa Knattes man :P Det gick inte så jätte bra ... Knopparna blev väldigt stora och ojämna . hehe men det är bara att öva. Så knatte fick ha sin ny klippta man utsläppt. Han fick bara en knopp i pannan som blev ganska bra. Sen kom mamma, som skulle köra. Men sen var det bara att last in all utrustning i bilen och sen in med Knatte i transporten och så åkte vi:)

Det var en lätt bana i clearounden , endast 7 hinder :) Vi var felfria och vi fick en rosett.
Det var bara 7 hinder i grundomgången i LD också :) Och 4 hinder i omhoppningen. Vi kom till omhoppning :D Som var mitt mål ! Men ...  när jag tävlade med Petita så skulle man sakta av och få en ny start till omhoppningen.. men det hade dom ändrat så jag fick 4 fel för att vi gjorde en volt men sen var vi felfria i omhoppningen med :) Jätte nöjd endån :) Jag vet jö det tills den 29 maj då nästa klubbhoppning kommer.
Lite bilder :) Diana som fotat med min kamera.













RSS 2.0